Posaďte sa do prvej rady

Zaujal vás tento článok? Prihláste sa do nášho newslettra a dostávajte články z nášho blogu medzi prvými.

V dnešnej dobe je už nevyhnutnosťou čo najväčšia automatizácia činností a výnimkou nie je ani automatizovaná komunikácia medzi podnikovými softvérmi a e-shopmi. Enterprise Resource Planning Softvér, skrátene len ERP, je označenie pre komplexný podnikový softvér na plánovanie a riadenie firemných zdrojov. Najznámejšie ERP softvéry sú SAP, Pohoda, OBERON,…

Klient PeletyCMC sa na nás obrátil s požiadavkou na vytvorenie e-shopu na mieru. Jedným z kritérií bolo jednoduché napojenie práve na systém OBERON, respektíve príprava modulu na mieru pre export dát z e-shopu a následný import do OBERON-u.

Hotové riešenie online prepojenia zatiaľ neexistuje

AKTUALIZÁCIA: Existuje. To, čo platilo včera, dnes už neplatí a nám sa takéto riešenie pripraviť podarilo. Prečítajte si o tom, ako sme prepojili WooCommerce e-shop s OBERON-om formou plnohodnotného online konektora. Okrem toho pre vás pripravujeme plugin na XML export objednávok z e-shopu do OBERON-u úplne zdarma!

Na rozdiel od iných ERP systémov (napr. Pohoda) sú možnosti online prepojenia s internetovými obchodmi vo forme hotových riešení prakticky nulové. Preto sme využili schopnosť OBERON-u importovať dáta vo forme XML súborov a naprogramovali sme jednoduchý WordPress modul pre export objednávok, faktúr a výdajok z e-shopu s predpísanou štruktúrou.

Výstupné .XML súbory (faktúry, výdajky, objednávky)

Modul umožňuje správcovi e-shopu zvoliť, ktoré dáta má exportovať. Dáta je možné exportovať manuálne podľa ľubovoľného čísla objednávky, exportovať všetky existujúce objednávky označené ako „Vybavená“, alebo zvoliť automatický režim, kedy modul spracuje iba všetky nové objednávky (od posledného exportu).

Exportované súbory korešpondujú s XML štruktúrou vzorových súborov. Okrem toho, na požiadanie klienta monitorujeme aj to, ktorý používateľ daný export/import vykonal. V e-shope figuruje viacero správcov, každý s vlastným používateľským účtom. Po importe/exporte OBERON zaznamená meno používateľa z CMS WordPress ako autora objednávky, faktúry, či výdajky.

Štruktúra výstupného .XML súboru

Na podobné projekty sme pripravení

Po internetových obchodoch prepojených s ERP systémami je stále väčší dopyt. Či už je to Pohoda, OBERON, alebo SAP, sme pripravení vyhovieť aj vaším požiadavkám. Pozrite si aj ďalšie e-shopy, ktoré vznikli v našej agentúre, alebo nás rovno kontaktujte.

avatar

Autor: Kristián Filo

Web Developer a dizajnér so špecializáciou na WordPress a WooCommerce.

Návrat hore