Posaďte sa do prvej rady

Zaujal vás tento článok? Prihláste sa do nášho newslettra a dostávajte články z nášho blogu medzi prvými.

Moderné predajné platformy zvané „marketplace“ (online trhoviská) fungujú tak, že veľká e-commerce značka, ako napríklad Amazon, otvorí svoj obchod ďalším predajcom (partnerom). Partneri prostredníctvom tohto marketplace predávajú svoj tovar, pričom samotný marketplace sa stará o kompletný zákaznícky servis, vrátane príjmu objednávok, spracovania platieb a promovania produktov v rôznych marketingových kanáloch. Online predaj je vďaka tomu výrazne jednoduchší pre začínajúce, aj zabehnuté e-shopy. Čo Amazon Marketplace prináša? Tu sú 4 kľúčové výhody.

1. Pozícia globálneho giganta

Amazon je svetový hráč, okrem top európskych trhov sa váš produkt, listovaný na tomto marketplace, môže dostať do celého sveta. Priemerný mesačný počet viac ako 2,5 mld. návštev je hodnota, ktorá v segmente online trhovísk nemá konkurenciu.

2. Nízke vstupné investície

Rovnako ako v prípade iných marketplace, aj tu sú počiatočné náklady výrazne nižšie ako pri tvorbe vlastného e-shopu na mieru. Po úspešnom zalistovaní vyšich produktov na Amazone sa platia len provízie z predaja, alebo mesačný paušálny poplatok (podľa počtu predaných produktov, typu sortimentu a iných parametrov).

3. Správa skladu od Amazonu

Pokiaľ nemáte vlastné sklady a/alebo sa nechcete zaoberať logistikou, môžete riešenie skladových procesov ponechať kompletne na Amazon. Ten disponuje vlastnými skladmi (aj na Slovensku) a zabezpečí za vás komplexné skladové hospodárstvo, vrátane balenia, či dopravy.

4. Správa kampaní

Na rozdiel od väčšiny online trhovísk je Amazon koncipovaný tak, že správa kampaní v rámci predajnej siete prebieha kompletne vo vašej réžii. Na jednej strane je nevýhoda, že potrebujete marketingového špecialistu, ktorý má s Amazonom skúsenosti, no na strane druhej je to veľký benefit, keďže viete marketingové náklady investovať presne tam, kam potrebujete a máte úplne voľné ruky.

Pripravení predávať? Poďme na to!

Napíšte nám základné informácie o vašom e-shope, spolu s kontaktným e-mailom a radi si s vami dohodneme nezáväznú konzultáciu na integráciu vášho obchodu s Amazon Marketplace.

Chyba: Kontaktný formulár nebol nájdený.

Vedeli ste, že?

Amazon Marketplace nie je jediný marketplace na slovenskom, českom, či európskom trhu. Online trhovísk existuje viacero, všetky fungujú na podobnom princípe, no každé sa v niečom líši a ponúka iné benefity.

Prečítajte si viac:

avatar

Autor: Kristián Filo

Web Developer a dizajnér so špecializáciou na WordPress a WooCommerce.

Návrat hore